CÂND SE UTILIZEAZĂ MEZOTERAPIA CAPILARĂ?
Mezoterapia este o procedură medicală ce permite întărirea foliculilor de păr, accelerarea creșterii părului, restabilirea densității acestuia și normalizarea echilibrului hidrolipidic al pielii.
Indicațiile pentru mezoterapia capilară sunt:
🔅căderea părului;
🔅alopecie (chelie);
🔅mătreață;
🔅seboree;
🔅sebum excesiv sau uscăciune a scalpului;
🔅fragilitate, păr despicat;
🔅încărunțire precoce;
🔅subțierea părului după sarcină și alăptare.
Înainte de începerea mezoterapiei, un cosmetolog sau tricolog examinează scalpul, evaluează starea părului și studiază istoricul medical al pacientului. În unele cazuri, acesta prescrie și teste pentru a afla cauza problemei. Abia după aceasta, specialistul decide asupra necesității mezoterapiei sau a altor proceduri. Mezoterapia oferă un rezultat estetic bun, dar, deoarece este o procedură medicală, trebuie efectuată sub supravegherea unui medic cu experiență.
EFICACITATEA MEZOTERAPIEI CAPILARE
Mezoterapia oferă:
🧬activarea foliculilor „dormiți”;
🧬accelerarea creșterii părului;
🧬creșterea densității;
🧬restaurarea structurii și densității părului;
🧬normalizarea echilibrului hidrolipidic al pielii de pe cap;
🧬eliminarea mătreții;
🧬tratarea seboreei și alopeciei.
Eficacitatea mezoterapiei poate fi evaluată pe deplin după un ciclu de ședințe. În medie, se prescriu 7-10 proceduri o dată pe săptămână. Dar primul rezultat este de obicei vizibil după mai multe proceduri. Atât femeile, cât și bărbații observă că părul începe să crească mai repede, devine mai gros, arată mai sănătos și mai îngrijit. În plus, acest efect se extinde pe întreaga lungime a părului.
CUM SĂ VĂ PREGĂTIȚI PENTRU MEZOTERAPIA CAPILARĂ?
În timpul mezoterapiei, se injectează în scalp preparate pe bază de diverse componente. Pentru a alege compoziția optimă și a asigura rezultatul dorit, trebuie mai întâi să aflați cauza problemei. Acest lucru poate necesita analize de sânge și alte studii.
Trebuie ținut cont de faptul că, de exemplu, căderea părului poate fi cauzată de tulburări hormonale și, în acest caz, pe lângă mezoterapie, este necesar un tratament adecvat. Același lucru este valabil și pentru seboree, tulburări de echilibru lipidic al scalpului și alte probleme.
În plus, trebuie să vă pregătiți pentru procedura în sine:
cu o săptămână înainte de procedură, trebuie să întrerupeți administrarea de aspirină și alte medicamente care afectează coagularea sângelui;
timp de 3-4 zile, nu se recomandă utilizarea produselor de coafare a părului, măștilor, uleiurilor, șampoanelor uscate etc.;
În ziua procedurii, trebuie să vă spălați părul și după aceea nu aplicați niciun produs pe păr.
CUM SE EFECTUEAZĂ PROCEDURA DE MEZOTERAPIE A PĂRULUI?
În timpul mezoterapiei, medicamentul este injectat prin microinjecții în zonele centrale ale pielii la o adâncime de 2 până la 4 mm. Acestea sunt injectate în puncte pre-marcate la o distanță de 1 cm, deplasându-se de-a lungul liniei de creștere a părului. Cel mai adesea, procedura se efectuează manual folosind o seringă pentru microinjecții subcutanate, dar se poate folosi și un mezoinjector pentru aceasta.
Înainte de procedură, pielea este tratată cu un antiseptic. Uneori se folosește și un anestezic, astfel încât injecțiile să nu provoace durere. Dar unii pacienți tolerează procedura fără acesta. Durează o oră și 30 până la 60 de minute, în funcție de dimensiunea zonei tratate.
După procedură, pielea este retratată cu un antiseptic pentru a reduce riscul de infecție la locurile de puncție.
CUM SE ÎNGRIJESTE PĂRUL DUPĂ MEZOTERAPIE?
După o ședință de mezoterapie, micro-rănile de la injecții rămân pe piele. Timp de câteva zile, aceasta poate fi roșie, ușor umflată și mai sensibilă. Pentru a asigura o vindecare rapidă și nedureroasă, experții recomandă:
🔆Nu vă spălați părul timp de 2 zile, nu folosiți șampoane uscate sau alte produse pentru păr;
🔆Nu vă frecați scalpul și evitați atingerea acestuia cu pieptenele până când micro-rănile nu s-au vindecat;
🔆Nu vă expuneți la soare sau nu stați la soare mult timp timp de 2-3 zile, nu faceți băi fierbinți;
🔆Nu vizitați piscine și saune timp de 1-2 săptămâni;
🔆Nu consumați alcool timp de 2-3 zile.
De regulă, scalpul se vindecă rapid, iar la câteva zile după ședință, puteți reveni la stilul de viață obișnuit.
CUI ESTE CONTRAINDICATĂ MEZOTERAPIA PĂRULUI?
Mezoterapia este considerată o procedură destul de sigură. Însă, pentru a elimina chiar și riscul minim de complicații, procedura nu se utilizează pentru:
‼️neoplasme maligne în organism;
‼️tulburări autoimune;
‼️boli de sânge;
‼️epilepsie;
‼️diabet zaharat decompensat;
‼️tulburări mintale;
‼️alergii la componentele preparatelor mezo.
Există, de asemenea, contraindicații temporare: boli acute (infecții respiratorii acute, gripă etc.), exacerbarea patologiilor cronice, boli și leziuni ale scalpului, sarcină, alăptare, administrarea de anticoagulante etc.